weer ibiza

Weer Ibiza

Ibiza ligt aan de Middellandse Zee en heeft dan uiteraard ook een klimaat dat daarbij past. Dat betekent dat de winters vrij mild zijn en dat de zomers vaak warm en zonovergoten zijn. Ideale bestemming dus om tijdens jouw zomervakantie te verblijven. De zomer op Ibiza duurt van half juni tot half september en de wintermaanden zijn december, januari en februari. Winter op Ibiza betekent: een temperatuur rond de 15 – 16 graden, meer kans op regen en minder zonneschijn.

Net als in Nederland begint de zomer soms wat eerder en hij eindigt soms ook wat later. Pin je hier alleen niet op vast als je echt een zon, zee en strandvakantie wil. Je kunt dan toch het beste kiezen voor de zomermaanden. Het zou toch zonde zijn als jouw relaxte en zonnige vakantie in het water valt door veel regenbuien gedurende heel de dag.

In de zomer is het overdag tussen de 27 en 30 graden. Gemiddeld is 11 augustus de warmste dag, maar in juli heb je de meeste zon en de minste kans op regen. De zon schijnt in de zomer gemiddeld 11 uur per dag en over het algemeen heb je te maken met een onbewolkte lucht.