IbizaFeitjes

Met gemiddelde van 7 miljoen vakantiegangers is Ibiza een zeer bekende vakantiebestemming. Dit eiland is te vinden ten oosten van Spanje. Ibiza staat vooral bekend als een feesteiland. Jongeren uit heel Europa komen naar dit eiland om hun vakantie te vieren. Maar eigenlijk is het een heel divers eiland. Voor iedere doelgroep is dit een prachtig eiland om te vertoeven en de stressvolle dagen te vergeten. Zo kun je er jongeren, gezinnen, stelletjes en zonneaanbidders vinden, maar ook voor de mensen die er voor hun rust komen. Voor ieder wat wils.

Uitgaan

Al jaren lang staat Ibiza als feesteiland op de kaart. Veel bekende Dj’s draaien in de zomer hun platen. Sinds de opkomst van de housemuziek zijn hier veel Dj’s te bekennen. Door de goed bereikbaarheid van het eiland zijn Dj’s als DJ Tiesto Armin van Buuren, Hardwell en Afrojack, van Nederlandse bodem welgeziene gasten. Vanaf mei tot eind september worden er feesten gehouden. Ibiza is door de jaren heen en de immense populariteit een dure aangelegenheid geworden. Voor de goede feesten wordt een hoge entreeprijs gevraagd en ook de drankjes zijn redelijk geprijsd.

Ibiza bereiken

Tegenwoordig is het heel makkelijk om Ibiza te bereiken. Vanaf vrijwel alle luchthavens in Nederland en aan de grens is het mogelijk om direct op dit eiland te komen. Voorheen moest er gevlogen worden naar Spanje en dan een binnenlandse vlucht naar Ibiza. In het hoogseizoen is er het meeste te beleven op Ibiza. Het hoogseizoen loopt van juni tot eind augustus. Nadeel is wel dat tijdens deze periode het ontzettend druk is en overal de hoofdprijs voor gevraagd wordt. Denk aan de uitgaansgelegenheden, hotels, restaurants etc.

 

Tips

Enkele tips voor een onvergetelijke vakantie op Ibiza:

  • Reserveer ruim van te voren.
  • Met de auto naar Schiphol? Vergelijk parkeren rondom Schiphol voor de beste prijs
  • Bekijk wanneer en waar er festiviteiten zijn
  • Zorg voor genoeg vocht en zonnebrand