Ibiza spanjeBent u van plan om een bezoek te brengen aan Spanje? En heeft u hier nog weinig ervaring mee? Dan hebben wij in dit artikel aan aantal handige tips, zodat u uw reis tot een goed einde kunt brengen. Wij hebben een aantal belangrijke aspecten eruit gehaald, zodat u een grove schets heeft van de situatie in en rondom Spanje.

Bellen

Bellen naar Spanje is hetzelfde als het bellen naar andere landen, vanuit Nederland. Er zal een landcode voor het telefoonnummer moeten worden gezet, dit is +34 voor Spanje. Hierna volgt het telefoonnummer (zonder de 0 ervoor). Bellen vanuit Spanje heeft weer een andere code. Dit is 00, gevolgd door de landcode en hierna het telefoonnummer.

Openingstijden

De openingstijden van winkels in Spanje is anders geregeld dan in Nederland. Zo zijn de kleine en middelgrote winkels over het algemeen geopend van 9:30 tot 13:30 en daarna weer van 16:30 tot 20:00. In de drie uur tussentijd zullen de meeste winkeliers een welbekende siësta houden.

De grote winkels en diverse warenhuizen lassen geen siësta in en hebben een gemiddelde openingstijd van 10:00 tot 22:00. In het hoogseizoen en in kustgebieden zullen de tijden van kleine winkels ook enigszins verschillen, door de doorstroom van toeristen.

Klimaat

Het klimaat in Spanje is over het algemeen zeer goed uit te houden. Daarom is het vaak niet nodig om ‘warme’ kleding mee te nemen. Dit hangt natuurlijk echter ook af van de plek van bezoek en de tijd van het jaar. Zo kan het tegen de Pyreneeën in de winter erg koud zijn en is het dragen van warme kleding wel een aanrader.

Aan de kust van Spanje heeft u te maken met een gematigd mediterraan klimaat. Dit betekend droge zomers en evenwichtige winters. Hetgeen wat zeer gunstig is voor het bezoeken van het land, door het grote verschil in klimaat ten opzichte van Nederland.