Vliegtickets Ibiza meiDe vliegtickets zijn in mei echt goedkoop, omdat het zomerseizoen nog niet begonnen is op Ibiza. In juni komt het massatoerisme pas een beetje op gang en pas halverwege juni wordt er gesproken van een zomerseizoen, dat tot september duurt. Als je goedkoop naar Ibiza wil vliegen moet je zeker voor vliegtickets Ibiza mei kiezen.

In mei heeft Ibiza een milde weer en kun je gemiddeld rekenen op een temperatuur van rond de 17 graden. Er zijn ook dagen in mei dat het erg warm is en zonovergoten, maar dit is niet met zekerheid vast te stellen. Het kan in mei ook vaker regenen. De meeste mensen kiezen in mei daarom niet voor een zonvakantie naar Ibiza, omdat je nog niet echt van een zomer kunt spreken. De meeste mensen kunnen ook niet in mei weg, omdat hun kinderen nog op school zitten. De meeste scholen sluiten halverwege juni of pas in juli. Ibiza trekt ook veel studenten aan vanwege het nachtleven op het eiland en de studenten hebben nog geen vakantie in mei.

Dit heeft veel voordelen voor mensen die in mei naar Ibiza willen gaan. De vliegtickets Ibiza mei zijn goedkoper en ook nog eens de hotels. Een vakantie in mei word dus dubbel goedkoop, omdat je minder voor de vlucht en hotel betaald.

Waarom vliegtickets Ibiza in mei boeken?

In mei kun je in principe alles doen wat je normaal ook in het zomerseizoen kunt doen. Het weer is op de meeste dagen lekker warm, alleen kan het zo zijn dat het op sommige dagen 15 graden word en het gaat regenen. Die risico zul je dan maar moeten nemen. Je hebt ook nog het voordeel dat dingen buiten het zomerseizoen goedkoper zijn. Je kunt goedkoper drinken in de bars en clubs. Een aantal clubs zullen in mei overigens wel gesloten zijn, want die gaan meestal pas in juni open. Je zult wel genoeg keuze hebben, wanneer je lekker wil gaan stappen.

Op Ibiza valt er natuurlijk nog genoeg te doen naast het stappen. Het pakt juist in je voordeel uit dat het rustiger is op het eiland. Je kunt namelijk in alle rust genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Je kunt de mooie bezienswaardigheden bezoeken in Ibiza, zonder dat je in rijen hoeft te staan. Je kunt bijvoorbeeld in alle rust door Ibiza stad lopen en van het mooie architectuur genieten. Je kunt ook het prachtige kathedraal van Ibiza bezoeken. Ook de museums zullen in mei nog rustig zijn, waardoor je in alle rust ervan kan genieten.

Je kun in mei ook de mooie natuurgebieden bezoeken van Ibiza. In de zomerperiodes wemelt het op de paden van de toeristen. In mei alhoewel is het lekker rustig en kun je echt van het natuur genieten. Je kunt romantische wandelingen door de dennenboom bossen maken, zonder gestoord te worden. De paden leiden ook uiteindelijk tot het top van de heuvel en van de top kun je werkelijk heel het eiland zien. Op sommige plaatsen heb je ook een prachtig uitzicht over de zee en kun je van het zonsondergang genieten.

Een vakantie in mei

Een vakantie op Ibiza in mei is dus bepaald geen straf en het kan juist veel leuker zijn. Het is ieder geval rustiger en je zult helemaal opgeladen huiswaarts keren. Je bespaart natuurlijk ook veel geld op de vakantie, wanneer je in mei gaat. In mei heb je al vlucht en hotel voor rond de 400 euro!

Heb je vrij in mei en wil je lekker goedkoop op vakantie gaan? Twijfel dan niet langer en boek gelijk vliegtickets Ibiza mei en geniet van dit fantastische eiland.