Vliegtickets Ibiza juniVliegtickets Ibiza juni zijn het goedkoopste van het zomerseizoen, dit komt doordat de meeste mensen nog geen vakantie hebben. De scholen zijn nog in volle gang en de studenten zitten nog in de schoolbanken. Families met kinderen op school kunnen ook nog niet op vakantie. Het is dus in juni dan ook heel goedkoop om vanuit Nederland te vliegen naar Ibiza.

Ibiza in juni

In juni waakt Ibiza op uit zijn diepe slaap en komt het toerisme machine weer in volle gang. Hotels openen hun extra kamers en bereiden zich voor op het massatoerisme. De strandtenten gaan ook weer volledig open en de dranken worden weer flink bijgevuld. Dit is ook de tijd dat de clubs op Ibiza weer open gaan en in volle gang komen. De clubs houden ook hun openingsfeesten, want de meeste clubs zijn buiten het zomerseizoen gesloten. De openingsfeesten zijn een hele spektakel en je hebt het geluk dat je er vroeg bij bent.

In juni beginnen pas mensen naar Ibiza te komen en is het dus rustiger. Dit betekent minder lange rijen en minder kosten. De kaartjes voor clubs zijn namelijk goedkoper en worden in halverwege juni al wat duurder.

De stranden

Juni is ook de perfecte datum voor mensen dat niet van drukte houden. Behalve de lage vliegtickets in juni heb je ook nog het geluk dat het rustiger is. De stranden zijn nog niet helemaal vol met toeristen en kun je makkelijker een plekje in de zon vinden. De service op het strand is ook wat beter, omdat de serveersters het minder druk hebben. Als je lekker wil gaan surfen heb je in juni groter kans dat je even snel surflessen kan nemen en hoef je dus niet op een wachtlijst. Ook het huren van boten en waterski’s gaat makkelijker, omdat het minder druk is. je kunt trouwens ook nog lekker gaan scubaduiken en ook hierbij hoef je niet lang te wachten.

Het oude stad bezichtigen

Het oude stad van Ibiza is werkelijk schitterend, maar het is meestal zo druk dat het likt alsof je in een rij staat. Het bezoeken van het kathedraal van Ibiza gaat dan ook moeilijk, want je zult letterlijk in de rij moeten staan. in juni is dit gelukkig niet zo en is het veel rustiger. Zo kun je op je gemak het oude stad bezichtigen en ook de kathedraal van Ibiza bezoeken. Het is ook leuk om een wandeling te maken door de kleine straatjes, wanneer het rustig is op Ibiza.

Je kunt ook nog de grotten gaan bezichtigen die duizenden jaren geleden zijn ontdekt. Je zult dan ook geen probleem hebben om een gids te vinden in juni, want de meeste gidsen hebben nog niks te doen. Je hebt ook nog kans dat je over een langere prijs kunt onderhandelen.

Vliegtickets Ibiza juni

In juni is het dus nog vrij rustig op Ibiza, omdat het massatoerisme nog niet op gang is gekomen. Het is dan ook slim om gebruik maken van deze tijd en het paren van de middellandse zee te bezoeken. Halverwege juni beginnen de meeste scholen te sluiten en komen er steeds meer mensen naar Ibiza, waardoor het rust wel erg snel weg is. Ook de universiteiten en hoge scholen starten hun zomerperiode, waardoor er steeds meer studenten naar Ibiza komen.

Ik raad je zeker aan om gebruik te maken van de lage vliegtickets Ibiza juni en het mooie eiland te bezoeken. Je zult dan werkelijk het gevoel hebben dat het eiland van jouw is en je bent bovendien goedkoper uit. Je namelijk niet alleen minder voor de vliegtickets naar Ibiza, maar ook voor het hotel.

Boek je vliegtickets dus snel online en ga een goede vakantie tegemoet.