Vliegen naar ibizaVliegen naar Ibiza kan in verschillende stijlen en elke stijl heeft weer zijn eigen prijs. Er zijn goedkope en dure vliegmaatschappijen en ze vliegen niet allemaal vanaf Schiphol.

Vliegen naar Ibiza: Dure vliegmaatschappijen

Vliegen naar Ibiza kan goedkoop of juist heel duur. Je kunt bijvoorbeeld met KLM vliegen, waar je meer geld kwijt bent maar je vliegt wel gemakkelijk. Je hebt genoeg beenruimte en hele goede service. Het fijne is ook dat de stewardessen gewoon Nederlands spreken. Afhankelijk van wanneer vliegt krijg je ook ontbijt, lunch of avondeten. Je krijgt ook gratis drankjes van de stewardessen. Wil je slapen? Dan krijg je gewoon een kussen en als je wakker bent kun je een filmpje kijken op het scherm in de stoel. Het vliegtuig zit ook niet propvol, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten om aan boord te gaan. Voor al deze voordelen moet je natuurlijk flink meer geld betalen. In de zomer kun je zelfs denken aan duizend euro voor vliegen naar Ibiza. Als je in stijl wil vliegen moet je er natuurlijk wel voor betalen.

Goedkope vliegmaatschappijen

Er vliegen veel goedkoper vliegmaatschappijen naar Ibiza. De bekendste is de vliegmaatschappij van Spanje zelf. Deze vliegmaatschappij heet Vueling en vliegt elke jaar miljoenen Europeanen naar Ibiza. Je kunt al voor zo een 200 of minder retour vliegen naar Ibiza. Deze vliegmaatschappij is zo goedkoop, omdat hier vliegen het kernwoord is. Alles wat erbij komt is dan ook luxe, want je moet zelfs voor water betalen aan boord van het vliegtuig. Ze hebben wel een menu met hapjes en drankjes. Je moet er wel gelijk voor afrekenen.

Aan boord van het vliegtuig heb je ook niet veel ruimte, want ze hebben geprobeerd zoveel mogelijk stoelen in het vliegtuig te plaatsen. Je moet ook in lange rijen wachten, omdat er veel mensen met Vueling naar Ibiza vliegen.

Dit is alhoewel allemaal niet zo erg in mijn mening, want het is een korte vlucht. Je bent met een directe vlucht van Vueling al vaak binnen 2 en half uur in Ibiza. Je hebt dan maar 200 betaald voor heen en terug. Dit betekent dat je 800 euro hebt bespaart! Dit is natuurlijk veel geld dat je in Ibiza kunt uitgeven. Het is dan ook niet gek dat veel mensen goedkoper vliegen kiezen over luxe vliegen naar Ibiza.

Vlucht en hotel

Je kunt vaak ook je hotel en vlucht combineren, waardoor je nog goedkoper uit bent. Reisbureaus bieden verschillende pakketten aan en elke pakket heeft zijn unieke invulling. Voor jongeren dat naar Ibiza reizen is er natuurlijk een heel ander pakket dan voor stellen of gezinnen. Jongeren komen er voornamelijk om te feesten en ze willen er zo goedkoop mogelijk heen. Voor hun liggen de standaarden voor een hotel veel lager, want ze willen meestal alleen een plek om te slapen. Het hoeft niet aan bepaald hoge standaarden te voldoen.

Voor stellen moet het hotel natuurlijk aan hogere standaarden voldoen, want ze willen vaak dat het een romantische vakantie wordt. Voor gezinnen zijn er ook hele andere pakketten, want de kinderen hebben hele andere behoeftes. Zo moeten de hotels kindervriendelijk zijn en er moeten activiteiten voor de kinderen zijn.

Online boeken

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen en dit is vaak het goedkoopst. Dankzij het internet is het dan ook mogelijk om het zo goedkoop mogelijk te maken. Google gewoon goedkope hotels of verblijf in Ibiza en daarna kun je ook nog eens filteren op prijs. Wanneer je een verblijfplaats hebt kun je gaan kijken voor tickets voor die datum. Het vinden van vliegtickets doen je ook diezelfde manier. Als je het goed aanpakt kun al voor 150 euro naar Ibiza vliegen, want dat heb ik ook gedaan!