Last minute vliegticket IbizaBesluit je om last minute te vliegen naar Ibiza? Dan ben je er vaak nog goedkoper uit. Bij Transavia heb je last minute vliegticket Ibiza al vanaf 80 euro, zo kun je al voor rond de 160 euro retour vliegen naar Ibiza.

Geschiedenis

Ibiza is een eiland in het mediterraanse zee dat miljoenen jaren werd gevormd. Het is in zijn geschiedenis in handen van veel verschillenden landen geweest, zo hebben de Carthagers, Romeinen en de Moren over Ibiza geregeerd. Het heeft dus een hele rijke geschiedenis en het was lange reis voordat het uiteindelijk een deel van Spanje werd. Je ziet de invloed van de verschillende heersers dan ook terug in het oude architectuur. Ibiza staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Veel mensen reizen dan ook elke jaar naar Ibiza, om alleen van de geschiedenis en cultuur van het eiland te genieten.

Elke jaar miljoenen bezoekers

In de jaren 60 werd Ibiza zogenaamd ontdekt, want toen trokken er massaal hippies vanuit de Verenigde Staten naar het eiland. Dit was omdat ze daar vrijer waren en konden doen wat ze wilden. Wat voornamelijk gebruik van drugs was, wat in de Verenigde Staten verboden was. Ibiza werd de belichaming van vrede en liefde, de bekende motto van de hippies. Dit trok op zijn beurt ook weer kunstenaars en muzikanten naar het eiland, die zich geïnspireerd voelden op het eiland.

In de jaren tachtig begon de hippie cultuur af te zwakken en begonnen de feestgangers massaal naar Ibiza te vliegen. Dit kwam vooral door het feit dat Ibiza bekende muzikanten aantrok en ze dag en nacht liet draaien. Zo werd Ibiza al snel bekend als het feest eiland. Mensen konden er natuurlijk ook helemaal los gaan en er was altijd genoeg zon.

Tegenwoordig is Ibiza de nummer 1 feest bestemming en draaien de clubs de hele dag door. Het trekt tegenwoordig niet alleen feestgangers, want veel mensen komen ook voor de rust, zon, zee en strand. Ibiza heeft ook nog eens hele mooie natuurgebieden. Er zijn bijvoorbeeld hele mooie bossen van dennenbomen. Veel toeristen blijven ook weg uit de steden en feest gebieden. Ze gaan liever naar de natuurgebieden en vakantieparken, waar ze kunnen genieten van het rust en natuur.

Tegenwoordig komen er dan ook veel gezinnen op Ibiza. Voor de kinderen is er namelijk ook genoeg te doen en in de laatste jaren probeert Ibiza ook een meer familie vriendelijk imago te ontwikkelen. Zo zijn er veel activiteiten voor kinderen opgezet, zodat die zich ook kunnen vermaken.

Feesten van diep in de nacht tot in de ochtend

In de steden hoor je de muziek de hele dag door, want dj’s van over de hele wereld vliegen in de zomer naar Ibiza. Je bent dan ook niet een dj van beland, als je niet een zomer in Ibiza hebt gedraaid. Alle bekende dj’s hebben op Ibiza gedraaid en vaak verbinden ze zich voor de hele zomer aan 1 bepaalde club.

Als je uitgaat in Ibiza heb je dan ook een ruime keuze en word er veel verschillende muziek gedraaid. Je kunt er werkelijk de hele nacht losgaan totdat de zon opkomt. Zorg er wel altijd voor dat je van te voren de kaartjes koopt, vooral wanneer bekende dj’s draaien. Je betaald dan namelijk veel minder, dan je aan de deur zou betalen. Zo weet je ook altijd zeker dat je binnen komt. De kaartjes kun je gewoon op de dag of avond ervoor online kopen.

De zomer is al van start en de openingsfeesten zijn gehouden. Het is dus het perfecte moment om last minute vliegticket Ibiza, want nu zijn ze op hun goedkoopst. Door last minute vliegticket Ibiza te kopen bespaar je wat geld en heb je meer geld om te feesten.