Vakantie Ibiza all inclusiveMet last minute Ibiza kun je heel goedkoop op vakantie gaan naar Ibiza. Dit komt doordat de last minute vluchten flink goedkoper zijn en je bespaart zo smakelijk zo een 30% tot 50%. Het is dan zeker slim om altijd te kijken of er last minute vluchten beschikbaar zijn, voordat je de vliegtickets gaat boeken.

Een last minute Ibiza vlucht

De last minute vluchten zijn net zo oud als het vliegen zelf. Als een vliegmaatschappij nog veel stoelen vrij had gingen ze deze veel goedkoper aanbieden, dan kregen ze te minste nog wat geld binnen. Met een lege stoel verdien je natuurlijk niks. Je kon dan bij de vliegvelden naar de last minute vragen of de vliegmaatschappijen opbellen. De internet bestond natuurlijk niet en de vliegmaatschappijen konden het niet adverteren.

Tegenwoordig is het allemaal wat makkelijker en hoef je niet zelf naar het vliegveld. Als nu een vliegtuig nog veel stoelen beschikbaar heeft, zet de vliegmaatschappij het online met een flinke korting. De last minute vluchten zijn dan binnen een paar uur op meerdere websites te vinden. Haast alle vliegmaatschappijen doen dit, om zo toch alle stoelen vol te krijgen. Jij betaald dan tot 50% minder voor je vliegticket naar Ibiza.

Een last minute reis boeken

Het is natuurlijk ook mogelijk om het hele reis last minute te boeken. Zo heb je korting op de vliegticket en verblijf in Ibiza. De last minute reizen begonnen met de reisbureaus. Ze moesten vroeger namelijk voor de aanvang van het seizoen vluchten en hotels reserveren. Dit deden ze volgens een schatting van het aantal vakanties dat ze dachten te verkopen. Het gebeurde vaak dat er minder vakanties geboekt werden. Ze zatte dan natuurlijk met de gereserveerde vluchten en hotels. Ze gingen daarom de reizen onder de naam van last minute reis verkopen, hierbij kregen hun klanten flinke kortingen.

Tegenwoordig werkt het anders en maken ook niet veel mensen gebruik van reisbureaus. Online kan iedereen namelijk zijn eigen reis boeken en er zijn ook nog persoonlijke raadsadviseurs online te vinden voor mensen dat hulp nodig hebben of het niet zelf willen boeken. Hotels gooien tegenwoordig zelf de last minute boekingen online, dit doen ze wanneer ze veel kamers beschikbaar hebben en weinig gasten. Soms weken de hotels ook samen met de vliegmaatschappijen om zo goedkopere reizen aan te bieden. Het is voor beide namelijk een win win situatie.

Goedkoop op vakantie

Vroeger moest je flink sparen voor een vakantie op Ibiza. Alleen voor het vlucht en hotel was je een fortuin kwijt. Gelukkig is dit niet meer zo dankzij de last minute Ibiza. Je kunt gewoon met je vakantiegeld vakantie gaan vieren op Ibiza, zonder te hoeven te sparen. Ibiza is nu dan ook toegankelijk voor iedereen en zonder de last minute Ibiza is het ook nog goedkoop om naar Ibiza te gaan.

Een last minute Ibiza is natuurlijk goedkoper, maar je kunt het niet ver van te voren boeken en je moet een beetje gehaast vertrekken. Wil je liever de tijd nemen en je Ibiza vakantie ver van te voren boeken? Ook dit is niet zo duur als je zou verwachten, want vliegtickets zijn tegenwoordig flink goedkoper en hotels ook. Ibiza is uitgegroeid tot de nummer 1 zon bestemming van Europa en heeft daarom veel meer hotels dan 10 jaar gelden. Je kunt nu al met de normale tarieven een week hotel boeken in Ibiza vanaf 300 euro. Je zit dan ook in een luxe 4 sterren hotel.

De normale vluchten dus niet last minute Ibiza, kosten rond de 200 euro. Je kunt met Vueling bijvoorbeeld voor 200 euro al een retour Ibiza kopen. Als je een last minute vliegticket vind is dat dus rond de 130 euro!