Een Ibiza vakantie is echt een droomvakantie en er is zoveel mogelijk. Bij Ibiza denken mensen vaak alleen aan feesten en dit hoort er natuurlijk bij, maar op Ibiza is er veel meer mogelijk. Voor elke persoon is een droomvakantie Ibiza te vinden, omdat er gewoon veel mogelijk is.

Lekker feesten

Laten we met het feesten beginnen, omdat dit toch hetgene is waarmee Ibiza bekend is geworden. In de steden van Ibiza vind je wereldbekende clubs waar bekende dj’s over de hele wereld draaien. Mensen reizen er dan ook van over de hele wereld, om op Ibiza te kunnen feesten. Ibiza staat dan ook bekend als het feest centrum van Europa. Ook de rijke en beroemde mensen komen massaal naar het prachtige eiland.

Wanneer je gaat feesten op Ibiza kun je er gewoon op uit trekken en kijken wat er allemaal te doen is, maar het is slimmer om het van te voren te plannen. Je kunt namelijk online zien welke clubs wat draaien en welke dj’s er draaien. Je kunt ook gelijk de prijzen zien en tickets kopen. Als je zonder een ticket komt aanzetten zul je het aan de deur moeten kopen en dit kan duur worden, vooral als er een bekende dj draait. Ibiza beschikt ook over veel bars en het is ook slim om er eentje te bezoeken, voordat je naar de clubs gaat. Je kunt in de bars namelijk goedkoper drinken en kom je alvast in de feeststemming.

Een aantal clubs dat je zeker deze zomer moet bezoeken zijn Es Paradis, Sankeys, Ocean Beach, Space en Amnesia. Je kunt tickets voor al deze clubs gewoon online kopen en heb je de zekerheid dat je binnen komt en heb je ook de laagste prijs garantie.

Zon, zee en strand

Een Ibiza vakantie is niet compleet zonder zon, zee en strand. Hier heeft Ibiza dan ook genoeg van. Ibiza is namelijk een eiland in de Middellandse Zee en in de Middellandse Zee is het altijd heerlijk warm. Het water is ook altijd heerlijk en schoon. Het is dan ook niet zo gek dat er mensen zijn die enkel een Ibiza vakantie willen, om van de zon, zee en strand te genieten. Je kunt namelijk de hele dag in de zon blijven liggen en heerlijk in de zee zwemmen.

Er valt ook nog eens genoeg te doen. Je kunt gaan duiken in de mooie zee van Ibiza en je krijgt zelfs gidsen mee die je onder water begeleiden. Ben je zelf ervaren genoeg? Dan kun je de spullen en boot huren om zelf te gaan duiken. Het koraal van Ibiza is werkelijk schitterend. Je kunt ook volop surfen en het zou een misdaad zijn om dit niet te doen. Het heerlijke weer en hoge golven bieden de ideale surf omstandigheden. Als je nog niet kunt surfen is het ook geen probleem, wat er zijn ook surf scholen aanwezig op het eiland. Je kunt ook nog waterski’s en boten huren om helemaal los te gaan op het water. Een Ibiza vakantie kan dus heel spannend zijn!

Natuurgebieden

Ibiza heeft hele mooie natuurgebieden en dit is iets wat maar weinig mensen weten, omdat Ibiza bekend staat als een feest eiland. Tegenwoordig alhoewel reizen er mensen naar Ibiza voor het mooie natuur. Dit komt doordat de marketing van Ibiza iets verandert is en reisbureaus stellen vaak ook reizen samen naar de natuurgebieden van Ibiza. Tegenwoordig kun je dan ook een Ibiza vakantie boeken naar de rustige gebieden, ver buiten de drukke feest steden. Op het platteland valt er veel te ontdekken en zijn er werkelijk adembenemende natuurgebieden.

De natuurgebieden van Ibiza worden zelfs beschermt door het werelderfgoed. De bossen van Ibiza staan al sinds de oudheid bekend om hun dennenbomen. Toen een Griekse geleerde uit het oudheid Ibiza beschreef, had die het over een eiland van dennenbomen. Een wandeling door de bossen is dan ook een ware avontuur zorg er wel voor dat je vroeg vertrekt, want je wil absoluut niet in de nacht in de bossen zijn. Het zijn namelijk hele dichte bossen van dennenbomen en je kunt er makkelijk verdwalen. De bossen klimmen ook omhoog waardoor je uiteindelijk hoger dan de kustlijn komt en dan heb je pas een werkelijk schitterende uitzicht. Voor de avonturiers is het leuk om zulke plekken te vinden en het zijn vaak de verborgen schatten van Ibiza.

Ibiza heeft ook nog hele unieke grotten dat zeker moet zien. Deze grotten zijn duizenden jaren geleden gevonden door de lokale bewoners. Je zult dan ook lokale gidsen nodig hebben om deze grotten te vinden. Een aantal van deze grotten staan ook onder water en zullen dus met de boot bezocht moeten worden. Een leuke weetje is dat deze grotten door de lokale bevolking op vrijwillige basis worden onderhouden en ook gefinancierd.

Vliegen naar Ibiza

Ben je helemaal overtuigd en wil je ook graag een Ibiza vakantie? Dan heb je geluk want tegenwoordig kun je heel goedkoop vliegen naar Ibiza. Je kunt bij Vueling of Transavia bijvoorbeeld hele goedkoper tickets vinden. Op sommige datums is het zelfs mogelijk om voor 150 euro heen en terug te vliegen. Je kunt de prijzen van de vliegtickets zelf vergelijken met Google of je kunt het doen op website zoals die van cheaptickets. Je bent vaak ook goedkoper uit met last minute Ibiza tickets.

Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je tickets naar mooie Ibiza en kom erachter waarom zoveel