Ga je op vakantie naar Ibiza? Dan doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Het is mogelijk om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Indien je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of voor een langere periode op vakantie bent is een doorlopende reisbijstand vaak gunstiger. Ga je maar twee weken naar Ibiza en ga je voor de rest niet op vakantie? Dan kan een kortlopende reisbijstand goedkoper zijn.

Veel mensen hebben een reisbijstandsverzekering

Volgens Reisbijstandsverzekering.com heeft het merendeel van de Belgen een reisbijstandsverzekering. Het overgrote deel heeft een doorlopende reisbijstand. Van deze groep heeft meer dan de helft een doorlopende verzekering. Opvallend is dat de meeste Belgen slechts een keer per jaar op vakantie gaat. Voor degenen die dus maar twee weken op vakantie gaan is een kortlopende reisverzekering dus goedkoper.

Waarom een reisverzekering

Op de website Reisbijstandsverzekering.com kun je lezen dat de meeste mensen een reisverzekering afsluiten om gedekt te zijn tegen schade of verlies. Denk aan schade aan je laptop, telefoon of het verlies van deze zaken. Sommige reisbijstand is ook geschikt om verlies van bagage te dekken maar dit is niet altijd het geval. Omdat veel mensen dure apparaten zoals een laptop, digitale fotocamera of een tablet meenemen op vakantie is een reisbijstandsverzekering zeker handig.

 

Reisbijstand in combinatie met een annulatieverzekering

Als je een vakantie naar Ibiza hebt geboekt dan ga je er natuurlijk niet vanuit dat je deze onverhoopt dient te annuleren. Toch komt dit vaker voor dan je denkt. Denk aan ziekte, familiaire problemen thuis zoals een sterfgeval of een woningbrand. Een reguliere reisbijstandsverzekering dekt niet een eventuele annulering van de reis aldus Reisbijstandsverzekering.com. Om naast een reguliere reisverzekering ook te kunnen genieten van een annulatieverzekering kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Op https://www.reisbijstandsverzekering.com/touring-annulatieverzekering/ lees je daar meer over.